Met dank aan . . . .

 

Een goede oude dag voor manegepaarden en –pony’s kan alleen maar gerealiseerd worden dankzij de hulp van heel veel donateurs, sponsors, vrijwilligers en van de manege. Zij trekken nu de kar voor de oude paarden en pony’s.

Daarom hierbij graag een lijst van mensen, instanties en bedrijven die op allerlei manieren meewerken:

 • Anky van Grunsven en Bonfire, zeiden van harte ja op het verzoek de oude manegepaarden- en pony's te ondersteunen. Wij zijn ontzettend blij met hun medewerking. Anky en Bonfire: gouden vrouw en gouden paard! (Zie op www.anky.nl bij 'De Stal', Anky's paarden: Bonfire: beschermpaard!)
 • Arnd Bronkhorst, de foto van Anky en Bonfire tijdens de Olympische Spelen 2000 in Sydney is kosteloos voor het goede doel door Arnd Bronkhorst afgestaan voor gebruik op de site en in het donateurscertificaat. Op zijn site www.arnd.nl vindt u de schitterendste paardenfoto's!
 • Auke Rauwerda in Stiens, leverde in 2013 hout, rail en overige materialen voor de grote schuifdeuren aan de voorzijde van de loods en alle platen en balken voor de bouw van de kantine in de loods voor een minimaal bedrag: de kostprijs!
 • Copy Service Leeuwarden. Copy Service Leeuwarden print kosteloos de Nieuwsbrieven uit die per post verzonden worden aan donateurs die geen e-mail adres hebben.
 • De Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren. Op 9 december 2006 won de Stichting Opvang Oude Manegepaarden- en Pony’s in Friesland de prijs die de landelijke vereniging in 2006 had uitgeloofd voor het beste initiatief op dierenbeschermings-gebied. (zie ook de uitzending op Tros Zomeravondcafe, bij Nieuws(brieven) en Nieuwsbrief no. 8).
 • Equine Risk paardenverzekeringen. Henri Vorster, voormalig hoofd dierverzekeringen Interpolis, nu directeur Equine, nam het hele paardenverzekeringspakket van Interpolis over. Henri regelde razendsnel zowel de z.g. ‘vrijgeleide’, waarmee Interpolis toestemming gaf Berthus, Quido en Jane over te dragen aan de stichting, als de WA-verzekering voor de paarden en pony die daarna nodig was. Een deel van die WA-kosten wordt door Equine gesponsord. Equine Risk heeft Ginger geadopteerd. Haar foto hangt op het kantoor en op de site van Equine Risk www.uwpaardverzekeren.nl staat een banner met de oproep donateur te worden van onze stichting. Natuurlijk hierbij ook onze dank aan Interpolis voor het vertrouwen dat de stichting kreeg met deze toestemming.
 • Gerard Nielsen, hoefsmid. Gerard behandelt kosteloos de hoeven van onze tien pensionado's.
 • InitFour, webhosting. De site www.pensioenpaard.nl wordt zowel technisch als qua service (met private helpdesk!) perfect ondersteund door InitFour.
 • Jackie van Dussen, jackdus@hotmail.com, klus-, onderhoud en renovatie in Beetgumermolen, plaatste voor het vrijwilligerstarief het toilet in onze loods en bracht kosteloos de mooie betegeling van wanden en vloer aan. De tegels daarvoor deed hij ons goede doel cadeau!
 • Jurjen Tol, bestratingen in Britsum, jtbestratingen@kpnmail.nl. Jurjen bestraatte 100 m2 parkeerplaats voor onze loods met 100% inzet en vakwerk.
 • Kilian Water (www.kilianwater.nl). Kilian leverde onze stichting drie regenzuilen, met korting en zonder transportkosten. Deze mooi vormgegeven zuilen vangen elk maar liefst 400 liter hemelwater van het dak van onze loods op. Via de handige kraantjes vullen we dagelijks emmers met regenwater. Water dat hergebruikt wordt voor het schoonmaken van stallen en vloeren en voor het begieten van de planten.
 • Manage Waarland in Noord-Holland. De eigenaren José en Marco Baars en een club zeer betrokken ruiters werkten volop mee om donateurs te werven voor het pensioen van Paddy, Baltimore, Fellow en Halinda. De Black Pearls, zes ruiters op Friese paarden, onder leiding van Karin van der Sluis, instructrice in Manege Waarland, treden op voor ons goede doel tijdens de Open Dag.
 • Manege De Steenen Kamer in Heerhugowaard hielp volop met de werving van donateurs voor Lizzy, de merrie die op 14 september 2020 bij ons kwam. Eigenaresse Manon Buse wilde 100% zeker zijn dat Lizzy op een echt goede plek kwam. En - daar zijn we blij mee - raakte helemaal overtuigd dat voor Lizzy het beste gebeurt.
  Op 25 juli 2022 kwam Nirvana, 27 jaar oud als tweede manegepaard van ''De Steenen Kamer'' bij ons.
 • Nynke Tiekstra van Coltsfootmedia, is vanaf het prille begin van de stichting actief als vrijwilligster voor onze oudjes. Zij ontwerpt kosteloos alle promotiemateriaal. Van foldertje, flyers en posters tot T-shirt, het grote bord op de voorzijde van onze stallen tot spandoek en dankborden in de stal.
 • Stal Sibma in Rottum (vlak bij Heerenveen) Stal Sibma kwam volop in actie om het pensioen van hun twee oude manegedieren Rianne (in september 2017 19 jaar) en No Limit (op die datum 23 jaar) te regelen. Op 5 september 2017 werden beide dieren in onze stichting opgenomen.
 • Waterstad.FM zendt ieder jaar vanaf 2013 kosteloos de commercial ''En rij toch niet stilletjes ons stalletje voorbij..." uit in de weken voor Sinterklaas. Soundbase in Groningen produceerde belangeloos deze commercial met de kosteloze medewerking van professionele stem Leonieke Toering.
 • Wim van Rink in Groningen. Webmaster, Site realisatie en vormgeving Nieuwsbrieven. Wim’s inzet vanaf de start is letterlijk en figuurlijk onbetaalbaar. De vele complimenten over de kwaliteit van de site zijn voor 100% aan hem te danken.
 • WB Stables (voorheen: De Leeuwarder Manege). Wilfred Beerse, de eigenaar, gaf onze stichting de ruimte. Van de promotie voor het fonds tot de stalling van de paarden tegen een gereduceerd tarief. Hij heeft met Berthus alle moeite gedaan om hem ’weer op de been te krijgen’ en maakte het mogelijk dat we meer paarden konden stallen. Alle rij-instructeurs werkten graag en volop mee om het fonds onder de aandacht van de ruiters te brengen.
 • En natuurlijk: alle donateurs, ruiters groot en klein van de voormalige Leeuwarder Manege en een groep grote paarden- en dierenliefhebbers daarbuiten. Donateurs en gulle gevers maken het pensioen van de oude manegedieren mogelijk

Namens Berthus en alle oude manegepaarden en -pony’s die na hem kwamen en gaan komen:

Heel veel dank!
Het is hartverwarmend dat er zoveel mensen zijn die deze ‘vergeten’ groep dieren zo’n goed hart toedragen!